[segment id=”about-intro”][one_half]

Med študijem novinarstva na Fakulteti za družbene vede je Živa M. Brecelj svoje delovne izkušnje začela nabirati kot novinarka pri različnih časopisih in revijah. Svoje prispevke je objavljala v Delu, Slovenskih novicah, Oni, Dnevniku, Vending Magazinu, Modni Jani, Kaprici, Dizajnu, Diners Club Magazinu, Reviji Renault, italijanski reviji za arhitekturo AND, Flashu, Cosmopolitanu in Elle, pri kateri se je ukvarjala predvsem s temami s področja zdravja. Pri dolgoletnem novinarskem delu si je pridobila bogate izkušnje s področja pisanja, urejanja besedil in delovnem procesu v novinarskih hišah.

Od leta 2007 živi in dela v Firencah, v Italiji, kjer je v okviru projekta mobilnosti Evropske komisije Leonardo Da Vinci leto in pol delala v službi odnosov z javnostmi v eni najpomembnejših zdravstvenih ustanov v srednji Italiji Univerzitetno-zdravstvenem podjetju Careggi. Njene naloge so bile priprava tiskovnih konferenc in dogodkov, odnosi z lokalnimi in nacionalnimi mediji, institucionalno komuniciranje, redakcija besedil pri projektu postavitve nove spletne strani, dnevni kliping in prevodi, pri čemer je spoznala delovanje in organizacijo italijanskega in regionalnega zdravstvenega sistema.

Od leta 2007 tesno sodeluje tudi z Generalnim konzulatom Republike Slovenije v Firencah, je ena od ustanoviteljev kulturno-poslovnega združenja med Toskano in Slovenijo Slotos, se ukvarja s prevajalstvom in svetovanjem posameznikom ter podjetjem predvsem na področju sodelovanja med Italijo in Slovenijo. Bogate delovne in strokovne izkušnje predvsem s področja marketinga, organizacije oglaševalskih akcij in promocije v Sloveniji si je pridobivala tudi pri podjetju EURid (organizacija izbrana s strani Evropske komisije za registracijo domene vrhnje ravni .eu) kot Liaison manager za Slovenijo.

[/one_half][one_half_last]
kdo-smo-ziva
[/one_half_last][/segment]