Politika zasebnosti in varstva osebnih podatkov

 

Spletno stran www.fenomena.si upravlja podjetje Fenomena komunikacije d. o. o..

Ta politika velja za obdelavo ali uporabo katerihkoli osebnih podatkov, ki jo izvaja podjetje Fenomena komunikacije d. o. o. (upravljavec) ali ki se izvaja v imenu upravljavca.

V podjetju Fenomena komunikacije d. o. o. spoštujemo zakonodajo (Zakonom o varstvu osebnih podatkov in uredbo GDPR) kot tudi vašo zasebnost, zato se zavezujemo, da bomo osebne podatke, skrbno varovali.

 

Kontaktni podatki upravljavca osebnih podatkov

Fenomena komunikacije d. o. o.,

Štihova 20, Ljubljana.

Matična številka: 5332028

Telefon: 040 29 77 28

E-pošta: info@fenomena.si

 

Katere osebne podatke zbiramo/obdelujemo in s kakšnim namenom:

– Ime in priimek ter elektronski naslovi za pošiljanje naših e-novic s področja komunikacij, odnosov z javnostmi, marketinga, digitala, družbene odgovornosti, kulture, zdravega načina življenja.

– Podatki o uporabi naših spletnih strani in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, kliki na posamezne povezave);

 

Na spletni strani uporabljamo servis Google Analytics za vodenje statistike obiska.

 

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Spletna stran www.fenomena.si deli vaše podatke o obisku s servisom Google Analytics.

Vaših podatkov ne bomo razkrili nikomur drugemu. Če bomo kdaj obdelavo vaših osebnih podatkov, zaupali zunanjim pogodbenim partnerjem, bomo poskrbeli, da bodo tudi pri njih varni, da tudi oni spoštujejo zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov. Pogodbeni partnerji, ki jim posredujemo osebne podatke, so:
– ponudniki storitev marketinga;
– ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil;
– ponudniki programerskih rešitev.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

 

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke

Podatke bomo hranili, dokler bo to potrebno za uresničevanje zgoraj navedenega namena oz. dokler bomo imeli vašo privolitev.

 

Kakšne so vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki in postopek uveljavljanja pravic

Če imate kakršnokoli vprašanje, prošnjo ali zahtevo v zvezi z varovanjem osebnih podatkov, nas lahko kontaktirate na e-naslov info (at) fenomena.si. Kadarkoli lahko zahtevate popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov ter izvoz in vpogled oz. dostop do osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, lahko pa tudi ugovarjate obdelavi ali zahtevate neoviran in neposredni prenos podatkov k drugemu upravljalcu, in sicer pisno, na e-naslov info (at) fenomena.si. Kadarkoli lahko izkoristite tudi pravico do pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu RS, če menite, da je prišlo do kršitve vaših pravic. Če izvemo, da je prišlo do nevarne kršitve vaših osebnih podatkov, vas bomo o tem obvestili, ravno tako pa tudi Informacijskega pooblaščenca RS, če bo to potrebno.

Posredovanje podatkov ni obvezno, morebitno ne-posredovanje pa za vas tudi ne pomeni nobenih posledic.

Če bi se izkazalo, da bi lahko vaše podatke uporabili tudi za drug namen, ali če se pojavi priložnost, da bi jih še s kom delili v vsestransko korist, vas bomo o tem predhodno obvestili in prosili za dovoljenje.

 

Kadarkoli lahko zahtevate:

  • Odjavo od prejemanja s klikom na povezavo unsubscribe, ki je v vsakem novičniku poslan na vaš e-mail naslov.
  • Izvoz in vpogled do osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, vam omogočimo s posredovanjem pisne zahteve na naslov info (at) fenomena.si.
  • Prav tako lahko sami urejate in spreminjate svoje osebne podatke prek povezave v prejetem e-novičniku.

 

Kako varujemo vaše podatke

 

Vaš elektronski naslov hranimo v storitvi za pošiljanje e-pošte MailChimp, ki spoštuje zahteve Zasebnostnega ščita EU-ZDA ter si prizadeva za najvišjo varnost hranjenih podatkov z različnimi fizičnimi, tehničnimi in organizacijski ukrepi, kot so šifriranje spletnih povezav, preprečevanje dostopa nepooblaščenim osebam, uporaba varnih gesel in preprečevanje vdorov.

 

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu.

Posodobljeno: 21.6.2018.